Skip to content

Prou mentides i manipulació a TV3

Octubre 7, 2011


La manipulació als mitjans de comunicació no és cap novetat, però quan els altaveus de les mentides es paguen amb diners públics la situació és encara més sagnant.

El passat dia 5 d’octubre a la tertúlia del programa de TV3 Els Divendres el periodista Manel Cuyàs diu: “… Aprimem, racionalitzem: perquè obrir un CAP on no hi va ningú durant la nit ha d’estar obert si a 1 quilòmetre hi ha un hospital de referència i la gent pot anar a urgències”

Unes declaracions com aquestes només poden ser fruit de dues coses: o de la ignorància més absoluta del tema que s’està tocant o de la manipulació i l’intent de desinformar a la ciutadania. Quines de les dues raons mouen al senyor Cuyàs a fer arribar aquestes paraules a centenars de milers de catalans? No ho sabem.

Si és per ignorància, cal demanar a TV3 que triï amb més cura als tertulians que participen als seus programes. A Catalunya hi ha moltíssima gent capaç de parlar amb propietat sobre el tema sanitari.

Si la intenció és manipular i mentir per recolzar les decisions governamentals en matèria sanitària, no cal comentar res.

El senyor Cuyàs menteix i manipula quan parla dels CAP “on no va ningú i estan a 1 quilòmetre d’un hospital de referència”. Una mentida i una manipulació especialment dolorosa i punyent quan s’escolta des d’una comarca com La Selva on pobles com Breda, Sant Hilari, Arbúcies o Hostalric han de recórrer desenes de quilòmetres per arribar al primer metge de guàrdia. Una mentida intolerable quan per a arribar a aquests metges cal recórrer carreteres sinuoses, amb revolts, glaçades a l’hivern, sense cobertura de telefonia mòbil i sense senyalització.

> Atès que TV3 és un mitjà públic pagat per tots els catalans (també els que vivim a comarques,

> Atès que el programa Els Divendres és un dels de més audiència a les tardes,

> Atès que cap dels tertulians presents van denunciar l’enorme mentida i manipulació que estava fent el senyor Cuyàs,

> Atès l’enorme esforç que s’està fent a la comarca de La Selva per fer informar a la població sobre les penoses condicions que hauran d’enfrontar els ciutadans de la nostra comarca per ser atesos

Exigim:

> Que el senyor Cuyàs rectifiqui públicament a la mateixa tertúlia i al mateix horari.

> Que després de la rectificació el senyor Cuyàs sigui apartat de la taula de tertulians. La seva intervenció esbiaixada, matussera i manipuladora en un tema tan important com el sanitari, on ens juguem la vida de les persones, no pot continuar treballant a un mitjà públic pagat amb els diners dels nostres impostos.

> Que un membre de la Plataforma Units pel CAP pugui explicar que a la nostra zona el ‘quilòmetre’ del senyor Cuyàs i les ‘zero visites’ són una total mentida.

unitspelCAP

Anuncis
6 comentaris leave one →
 1. Carme permalink
  Octubre 7, 2011 3:44 pm

  Difama que algo queda…Això els hi costa poc fer-ho i com que no passa mai res!

 2. Jaume permalink
  Octubre 8, 2011 4:56 pm

  TV3,pagada per nosaltres i utilitzada unica i exclusivament x la casta parasitaria en el poder.Que podem esperar?Dncs que tot ho han convertit en una vergonya i una manipulació i dir ben alt que als ciutadans,que es de qui es mantenen,ens han perdut tot el respecte.Sortim al carrer ja i diguem prou i fem neteja.Estem rodejats de massa basura.

 3. PereJP permalink
  Octubre 8, 2011 5:48 pm

  El senyor Cuyàs, redactor de la biografia messiànica de Jordi Pujol i corre-ve-y-dile de CiU des de 1978, és un difamador professional i un dels propagandístes més grans del que jo anomeno ‘La santa espina mediàtica’ o ‘CiUParty’.

  És obvi que aquí es tracta de defensar el que és indefensable. Ens hem passat tota la vida dient que urgències només s’han d’utilitzar quan tenim una urgència médica i que coses lleus com una grip (per possar un exemple) s’ha de tractar a l’ambulatori i evitar col·lapse. En aquesta operació de voladura controlada de la sanitat pública, tancar ambulatoris i enviar a tothom a urgències només servirà per a col·lapsar encara més el servei.

  Ànim i bona denúncia!

Trackbacks

 1. 26 nits guardant el CAP #unitspelCAP «
 2. Els representants polítics tenen obligació d’escoltar i respondre, que no juguin a amagar ni a endevinalles! « unitspelcap
 3. Representants, tenen obligació d’escoltar i respondre, que no juguin a amagar ni a endevinalles! « unitspelcap

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: