Skip to content

Representants, tenen obligació d’escoltar i respondre, que no juguin a amagar ni a endevinalles!

Octubre 18, 2011

Diverses tendes a l'entrada de l'ajuntament de Breda. DdG

L´últim tancament dels CAP a la nit genera una nova onada de protestes (Diari de Girona)

“LLORET/BREDA | F.BENEJAM Els Centres d’Atenció Primària (CAP) de Lloret, Tossa, Blanes i Platja d’Aro van deixar ahir de prestar servei d’urgències a les nits. La mesura es va fer efectiva segons la data que va preveure i anunciar el Departament de Salut en el marc de la reordenació de l’atenció continuada, que des de setembre ha afectat 14 ambulatoris de les comarques gironines.

Com ja va passar després que es posessin en marxa les dues anteriors clausures (al Ripollès el dia 5 de setembre, i a la Selva Interior el 12 del mateix mes), la fi del servei en aquestes poblacions costaneres ha engegat una nova onada de protestes d’usuaris, professionals i en algun cas, autoritats polítiques.
A Lloret de Mar més de 500 persones van van concentrar-se davant del CAP situat al carrer Girona per mostrar el rebuig cap a les mesures de Salut.(…)

A la mateixa hora que es desenvolupava la protesta de Lloret, desenes de persones van situar-se davant l’Ajuntament de Breda per reclamar l’aturada al tancament d’urgències nocturnes. Els usuaris que porten més d’un mes dormint al CAP de la localitat van canviar per una nit d’ubicació per anar a protestar al consistori, ja que la intenció era fer coincidir la protesta amb la celebració del ple municipal.”

Lloret de Mar L'esplanada del davant del CAP, plena de manifestants. Foto: Nuri Forns. El Punt Avui

Lloret alça la veu contra el tancament de les urgències (El Punt Avui)

“(…) Després de la lectura del text, els responsables de la plataforma van deixar parlar a tothom qui ho volia fer, i l’ambient es va anar escalfant. Enmig de breus parlaments emotius relatant situacions personals, es van començar a sentir crits reclamant la presència de l’alcalde i dels polítics del consistori en general. De fet, la majoria hi eren, però els membres de la plataforma insistien a preguntar des de la tribuna on eren, recordant que en l’últim ple es va aprovar una moció que donava suport a la lluita contra el tancament del CAP. (…)

N. FORNS Foto: Manel Lladó. El Punt Avui

Acampada davant de l’ajuntament de Breda

“(…) Quedava per definir la posició de l’Ajuntament i de l’equip de govern de CiU, que encapçala Jordi Iglesias. Més moderats, els regidors van consensuar un acord que estableix fer un seguiment exhaustiu de les necessitats sanitàries de la població del Montseny, per fonamentar les protestes amb fets concrets sobre el perjudici que els ocasiona haver de recórrer llargues distàncies per ser atesos.”

Pregunta a l’ajuntament de Breda, i els qui diuen el mateix: aquestes dades no haurien d’estar ja sobre la taula, i fa temps? Que pot ser han canviat les magnituds físiques i les necessitats sanitàries de sobte? No són dades que, per seguretat sanitària….. com a mínim!, haurien de ser prèvies a les actuacions de Salut i Govern?

Gent! Que els deixarem que juguin ara a “investigar i preveure” el que ja és vist, sabut i que, a més, amaguen com a secret o privat? Que la geografia (humana i física) ara s’ha tornat saber d’il·luminats?

Ens expliquen des de Breda: ” Ahir, dilluns 17 d’octubre, amb motiu de la celebració del ple municipal, els ocupants del CAP han decidit traslladar el campament a les portes de l’ajuntament.

L’objectiu era fer visible una protesta ciutadana que des dels partits polítics locals s’ha intentat ignorar i pressionar per a que representin la preocupació dels vilatans davant el tancament del CAP. (…)”

Des de Moviment Ter-Brugent anoten que “a Breda es fa reclamació de perquè no hi ha hagut resposta a les mentides dites per Mas al Parlament o a tv3, en màxima audiència, pel Sr Cuyàs. L’Ajuntament respondrà, diu. Posem el cronometre en marxa, i que no triguin.”

Anotem de passada que Salut segueix sense respondre, d’ençà el seu darrer compromís, datat del 23 de setembre passat en la reunió d’unitspelCAP amb el Delegat Territorial Josep Trias i equip. Hi ha respostes amb el que passa com amb la justícia, que si van tard, deixen de ser respostes i justícia. Que el Departament i el Govern, en les seves diferents branques d’actuació, estan mentint i actuant en contra de drets i compromisos mínims (de programa i de decència política) és una evidència. És un fet, contrastat, vist, patit, assenyalat, denunciat, …, que pretenen negar i disfressar, però, no ho permetem, no ho permetem!

No parem ni pararem, és obligació de consciència i de futur,

d’un futur que no sigui ni etern….., ni miserable.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: