Skip to content

26 d’octubre de 2011, al Parlament #unitspelCAP i dempeus per la salut!

Octubre 25, 2011
Units pel Cap va endavant, avui 44 nits ocupant els CAPs de la Selva, 100 dies ocupant el CAp de Badia del Vallès, cada dia hi ha accions i manifestacions arreu, està en marxa una manifestació forta a Girona pel 5 de novembre contra les retallades, en marxa un 3er #tallscontraretallades, que hauria de servir per a fer tots plegats un PROU ferm, …i el què vindrà! Perquè és clar, i cada dia més urgent, aturar aquestes retallades!!

Una quinzena de persones han passat la nit al CAP El Pla. INDIGNA'T, SANT FELIU!

Denuncien una conjuntura que afecta tot el paísLa manifestació, encapçalada per una pancarta on es podia llegir “No al tancament d’urgències. Prou retallades socials. Defensem el nostres drets”, va acabar al CAP El Pla, on es va llegir el manifest i es va decidir ocupar el centre. Al manifest, Indigna’t, Sant Feliu! denuncia les retallades: “Mentre el conseller explica que les retallades no tindran un efecte real sobre la població, són molts els municipis que veuen com els seus CAP pateixen tancaments parcials o totals, es veu reduïda la seva plantilla, s’acomiaden especialistes i augmenten les llistes d’espera. La majoria d’hospitals també s’han vist afectats per la limitació del pressupost, mitjançant l’aplicació d’ERO massius, tancament de plantes d’ingrés, disminución del nombre de quiròfans disponibles i eliminació de les intervencions programades als torns de tarda”. Avui, i durant els propers dies, continuarà l’ocupació del CAP El Pla. Des d’Indigna’t, Sant Feliu! s’ha destacat que avui mateix es tornarà a fer una assemblea a l’ambulatori, que començarà a les 8 de la tarda.”

2.- I ja cal que creixem i fem pressió, donat el grau que prenen les accions i declaracions de Conseller i responsables. Avui mateix, molt ben respost (gràcies!) per Àngels Martínez Castells:

Unas cínicas declaraciones de Boi Ruiz que merecen respuesta

“(…) Boi Ruiz ya avisa que pasadas las elecciones presentará un Plan de Salud para adentrarnos aún más en ese caos tan trabajado para la destrucción del servicio público de Salud. En este sentido, vale la pena que sepan que mañana, miércoles, a las 10 de la mañana, se celebrará en el Parlament de Catalunya una sesión informativa de la Comissió de Salut con el conseller Ruiz sobre balance y resultados de los primeros 6 meses de gestión, y se hablará del Hospital Parc Taulí de Sabadell (Vallès Occidental) del mantenimiento del servicio de urgencias nocturnas en los CAP de Breda, Hostalric i Anglès (Selva).”

3.- Demà el conseller Ruiz compareix a la comissió de Sanitat del Parlament

ICV-EUiA ha presentat diverses propostes de resolució en contra dels tancaments de les urgències als Caps, un tema que es debatrà demà al Parlament és el del tancament de les urgències a les nits del CAP de Breda, Hostalric i Anglès.

La proposta és del mes de maig passat, s’insta al Parlament a que no elimini l’AC als CAPs de Breda, Hostalric i Anglès.

Proposta de resolució sobre el manteniment del servei d’urgències als centres d’atenció primària de Breda, Hostalric i Anglès (Selva) (Tram. 250-00407/09)

Grup Parlamentari d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa; Joan Boada Masoliver, del Grup Parlamentari d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa. Debat i votació de la Proposta de resolució i de les esmenes presentades.

Allà estarem, i en donarem notícia.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: