Skip to content

#unitspelCAP Reflexió electoral des d’Hostalric. No volem retallades socials.

Novembre 22, 2011

Units per una sanitat digna, el 27 d'agost d'enguany naixia unitspelCAP a Santa Coloma de Farners

Repetim, ho fem des de l’inici i no ens cansarem de repetir-ho, que les retallades socials maten, i que en el cas de les sanitàries, ja hem de lamentar algun cas. No oblidem tampoc els patiments innecessaris, la precarització que no es pot justificar de cap manera, sordeses i menyspreu no acceptables, i el que considerem és manca a les seves responsabilitats dels Departaments i del Govern. Cal afegir la desatenció a les bones raons, previsions, mobilitzacions, preguntes, peticions, …, i avisos rebuts fins ara contra aquestes retallades i danys col·laterals…. pot ser acabin dient si es manté el cinisme.

Ahir us parlàvem de xifres, i recollíem alguna resposta a la pretensió dels que diuen que els resultats de les eleccions espanyoles avalen la política de retallades del Govern. Us convidem a llegir una reflexió des d’Hostalric. Esperem us serveixi per a tenir clar que les retallades socials no estan legitimades pels vots, ni els de l’any passat ni pels de les espanyoles.

LES DIFERENTS LECTURES ELECTORALS

a la Portada de El Punt Avui, 21.11.2011

Per fi ha arribat el dia 20 de novembre i hem pogut gaudir de la gran festa de la democràcia. El fet diferencial català s’ha fet notar tal com havia demanat el nostre President l’ Excel·lentíssim Sr. Artur Mas. Molts dels més grans opinadors i tertulians del nostre país han comparat Catalunya amb la vila gal·la d’Astèrix i Obèlix, ja que juntament amb els bascos el mapa blau del PP en aquestes contrades té un altre to, blau però una mica més claret han pintat la majoria dels diaris. Els teòrics del color ens diuen que el blau fosc representa la serietat, el poder, el misteri, la raó màxima.

Per una altra banda el blau més clar, en que han representat a CiU, ofereix unes connotacions de frescor, frescor racional en concret, cosa que ja els agrada a molts caps d’aquest partit. En conseqüència els seus líders alhora de fer una lectura d’aquestes eleccions i degut al seu creixement respecte a les eleccions generals de 2008 d’uns 240.000 vots, han emulat a Josep Guardiola i aixecaven tres dits de la mà com si haguessin fet el triplet, doncs s’han proclamat guanyadors de les tres últimes eleccions realitzades a Catalunya el darrer any. Aquesta eufòria positiva i prepotent del partit que governa en minoria a Catalunya i a Barcelona ciutat, per exemple, provoca la rialla. El senyor Trias, actual Alcalde de Barcelona en minoria, proclamava, tan bon punt va guanyar, la seva disposició al diàleg amb les altres forces polítiques reafirmant així la seva bona disposició democràtica; però si no té cap altre remei que dialogar! Tan sols va obtenir 175.000 vots d’un cens de 1.160.000 persones. Tan sols té el suport real del 15,15% de la població de Barcelona.

El nostre President l’ Excel·lentíssim  Sr. Artur Mas s’ha afanyat a dir que el seu partit es sent legitimat pel suport rebut pel poble català a dur totes les reformes (per no dir RETALLADES) necessàries per treure a Catalunya de la crisi, de la possible recessió i d’altres perills que ens van recordant, cada cert temps, per mantenir aquell estat de por que cal  perquè la població del país romangui a casa i callada. Sí, parlo de la “hecatombe” econòmica amb la que ens atemoritzen, si per exemple ens neguéssim a pagar com a país els alts interessos que ens cobren cada dia. Per què cal recordar, que la Constitució espanyola amb l’últim canvi  “Express”, sota la tutel·la dels mercats, prioritza el pagament dels interessos per part de l’estat al manteniment de l’estat de benestar. Cal recordar que el senyor Mas Collel ha reafirmat aquesta línia d’actuació, també, a Catalunya.

Una de les centenars de manifestacions contra les retallades que el Govern no veu....

Una de les centenars de manifestacions contra les retallades que el Govern, no veu?

Però ens veiem obligats a recordar-li al nostre President l’Excel·lentíssim Sr. Artur Mas que les xifres reals de suport al seu partit en aquestes darreres eleccions han estat 1.014.000 vots sobre un cens de 5.500.000 persones, per tant el seu suport real és d’un 18,18%. També li podem recordar que en les eleccions del novembre passat a la Generalitat de Catalunya va obtenir 1.198.000 vots, la qual cosa vol dir que en un any ha perdut 180.000 vots. Aquestes són les xifres reals. Catalunya és diferent a Espanya, sí és veritat, hem tingut el més gran percentatge d’abstenció de l’estat. I no val a dir que qui no vota no té dret a queixa: l’abstenció és un dret legítim, constitucional i vàlid, sobretot quan està fonamentada en la mediocritat d’una classe política i sobretot quan està fonamentada i argumentada com en aquest escrit.

Mediocritat política avalada per el sosteniment d’una vice-presidenta del govern que va mentir a tots els catalans amb la publicació d’un Currículum Vitae, diguem-ne incomplet, però que és un insult a molts llicenciats a l’atur que s’esmercen en presentar els seus mèrits el millor possible per tal de trobar una feina. I si realment fos un error aquesta persona és el que anomenem una “deixada” ja que no supervisa quelcom tan important per a molts aturats com és el seu Currículum. Quina legitimitat té un govern que exigeix valors, treball, sacrifici, promoció del talent i de l’emprenedoria quan empara i encobreix la mentira i/o deixadesa dins del seu govern?

No senyor Mas i ara ja no el tracto d’ Excel·lentíssim, com pot veure, ja li he perdut el respecte, de fet l’ha perdut vostè mateix al llarg d’aquest article, al llarg d’aquest any. Vostè no està al costat del poble català, vostè està acovardit per uns pocs que li posen la pistola del deute al clatell, vostè és sumís als mercats i a la voluntat d’uns pocs, i no ens vulgui fer creure que el poble català li està donat suport a totes les seves reformes (per no dir RETALLADES), que vostè és molt valent per aplicar totes aquestes mesures malgrat li repercuteixin en una pèrdua de vots. Si realment fos valent ja hagués fet fóra del seu govern a la Sra. Joana Ortega, si realment fos valent prioritzaria les necessitats del poble català al pagament dels interessos del deute, si realment tingués talent aniria creant una altre forma de fer política i economia més ajustada a la voluntat  del poble que li ha cedit sobiranament el poder durant 4 anys.  I per favor no m’anomeni innocent, ni ben-intencionat, que no ho sóc, que el país no necessita finançament exterior, o , qui li està comprant els bons?. Com sempre, el poble català.

EDMOND DANTÉS – COMPTE DE MONTECRISTO

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: