Skip to content

#unitspelCAP Un missatge a Sils, i per tothom.

Novembre 23, 2011

Entregarem als regidors i regidores, i a l’alcalde de Sils la petició de que llegeixin al Ple de demà un missatge d’unitspelCAP.

Consell Comarcal de la Selva, Santa Coloma de Farners, 27 de juliol de 2011

A Sils, la Selva, 24 de novembre de 2011

Salutació a tothom, i gràcies a les persones que llegeixin aquest text, donat que això vol dir que han respost a la nostra petició.

Som gent de diversos pobles de la Selva que ens varem unir l’agost passat en la defensa de les urgències de nit als CAPs de la Selva interior. Varem tenir notícia el divendres passat d’una mort per un infart, d’un veí, a Sils, que té relació amb el CAP tancat a la nit, i voldríem fer públic un missatge. A la família i estimats, al poble i representants, al Govern i altres responsables de les retallades socials, als responsables de les retallades sanitàries, i a tot ciutadà conscient:

És trist, molt. Volem expressar el nostre condol a la família i estimats, i fer-los arribar una abraçada. També volem fer públic un condol col·lectiu per la mort, i pel que implica en relació a les retallades i l’atenció sanitària, i al ciutadà. I, especialment, volem oferir recolzament a la família en qualssevol cosa que els sembli que els puguem ajudar. Aquí estem, pel què puguem fer.

 

És trist, hem dit. Afegim que és lamentable que una cosa tant previsible hagi passat. Ens sentim implicats per consciència, i també perquè portem mesos assenyalant el risc, i dol no haver pogut aturar el tancament de les urgències a la nit a la nostra zona.

 

És trist, lamentable pel que fa a la previsió, i és una vergonya, afegim per acabar. Perquè hi ha unes quantes coses que en aquests mesos de defensa hem vist ben clares. Les retallades sanitàries no eren ni són necessàries, tampoc no es justificarien per cap altre de les excuses donades pel Departament o el Govern. També s’han vistos clars xocs d’interessos…, i avisos de perill social i de salut per part de l’Organització Mundial de la Salut, Amnistia Internacional, Dempeus per la salut pública, Fòrum Català d’Atenció Primària, Col·legis de Metges, Ajuntaments, Consells Comarcals, Associacions de professionals de la Infermeria, Salut Mental, sindicats de la sanitat, …, i centenars de milers de ciutadans arreu.

Cal afegir que la sordesa i indiferència del Departament, Delegació i Govern de la Generalitat, són vergonyants també, i perill. Perill polític i per la salut. Cal no oblidar els drets, ni la geografia, ni la humanitat. Aquestes sí que són coses necessàries. I veiem molts descuits. Demanem que ni veïns ni representants municipals no en fem descuit, si us plau! No ho deixem passar com si res, és greu.

Una altra acció contra les retallades, 12 de novembre de 2011

Per tot plegat, és més clar que no pararem en la defensa de la sanitat i els drets que aquestes retallades ataquen, ni afluixarem en la exigència de que les coses es diguin i es facin clarament. Volem insistir, i demanem si l’Ajuntament pot fer-ne d’altaveu, en que es facin públiques les dades de les atencions d’urgències vitals als CAPs de la Selva interior en els darrers anys. Ho hem intentat per moltes vies, i Salut no respon. És preocupant.

I també per aquestes raons demanem a l’Ajuntament de Sils, i a qualssevol ajuntament afectat, que pressioni al Govern de la Generalitat i implicats en aquestes retallades, que les aturin i arreglin l’espatllat. I que s’exigeixi responsabilitats i investigació de si ha hagut possible desatenció i en l’atac a drets dels ciutadans. En el mateix sentit, fem una crida a la població a que recolzin les accions de responsabilitat i la defensa dels drets. Demanem que ens impliquem, que ens afectem. Que això ens afecta a tots!

Cordialment,

Selva Units pel CAP

……………………………………………………..

Algunes notícies d’avui:

Augmenten un 60% les manifestacions i protestes a Barcelona aquest 2011

I a la resta del país podem suposar que, sonat que no se’n fan tantes normalment, l’augment deu ser més gran. Aquí trobareu un recull.

Denuncien una mort a Almenar a l’esperar una hora una ambulància. Un altre cas, i n’hi ha més, i n’hi haurà més si no atenem la geografia i la prioritat de la sanitat pública.

També llegiem aquest dia que L’alcalde de Sils afirma que s’atendria millor els veïns si el CAP estigués obert 24 hores

“Un veí de Sils, Joan M., va morir divendres (19 de novembre de 2011) al matí d’un infart mentre el centre d’atenció primària (CAP) del municipi estava tancat. Els familiars de la víctima, de 62 anys, van anar a buscar ajuda mèdica a l’ambulatori –a uns 30 metres del domicili familiar–, però es van trobar que a l’equipament no hi havia cap metge. El CAP de Sils, que fins el 12 de setembre estava obert també en horari nocturn, ara té les portes tancades des de les 9 del vespre fins a les 8 del matí. (…)” http://www.ara.cat


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: