Skip to content

#retallades socials de CiU “fins quan podrem dir, sense fer riure, que tot és culpa del Tripartit?”

Desembre 16, 2011

Del conte del dèficit sanitari…. (li hem de dir al Govern que són inacceptables el terme i la observació)La política de la Generalitat intenta salvar un pressupost sanitari que sempre va ser sobrepassat per tots els governs – no només pel Tripartit – i sobretot ajudar a un clan de poder sanitari concret, el de la sanitat privada. Tanmateix, CiU oblida que el dèficit en sanitat deixat per CiU el 2003 (quan, ai las, eren temps de bonança econòmica) era més del doble del que CiU s’ha trobat fa un any ( en temps de crisi) provinet del Tripartit. Això és una dada i la resta són punyetes. Però CiU calla. Malgrat això, un metge de CiU, gens content amb la política de Boi, Prat i Mas em diu “fins quan podrem dir, sense fer riure, que tot és culpa del Tripartit?”.(…)”

El dia 14, manifestacions, i avui, i demà. Cada dia hi ha unes 8 manifestacions contra les retallades, llegíem fa uns dies. I cada dia hi ha moltes noves notícies i noves retallades. També hi ha cada dia unes quantes coses més clares per a poder aturar-les.

“(…) enuig amb el full de ruta que ha dibuixat el govern català per disminuir la despesa en l’àmbit del sector públic.” Amb excusa de crisi es segueix atacant des del Govern el que són bens públics. Inacceptable.

Treballadors públics dels sectors de l’educació i la salut, administratius de diferents àmbits, agents rurals i de cossos de seguretat, bombers i personal d’empreses públiques eren majoria entre les prop de 2.000 persones que es van manifestar ahir a la tarda pel centre de Girona, per tal de mostrar el seu rebuig a la política de retallades del Govern de la Generalitat. (…)” Amb excusa de crisi es fan retallades socials quan sabem que provoquen injustícia social, patiments evitables i recessió. Inacceptable.

En la lectura del manifest, els sindicats han denunciat que el Govern vulgui retallar sous “fins a un 16%”, mentre “no toquen” els sous dels “treballadors públics VIP”, els que tenen als càrrecs dins l’administració. En aquest sentit, han començat a relatar noms i sous que cobren i han reclamat que es comenci tocant els salaris d’aquests càrrecs i no els d’altres funcionaris “com bombers, mestres o metges”. (…)” Amb excusa de crisi el Govern fa injustícia amb retalls laborals discriminatoris. Inacceptable.

14.12.2011, Fi de la manifestació al punt d'inici, davant la delegació del Govern a Girona. Foto: Marina López / ACN

El poble de Catalunya pateix una degradació sense precedents dels serveis públics, especialment del nostre sistema sanitari. Cada dia aquest govern de la Generalitat aplica noves retallades pressupostàries justificades segons ell per la crisi econòmica, alhora que perdona impostos als més rics o membres del govern evadeixen impostos a l’estranger. Aquestes retallades no suposen cap solució a la crisi, perque aquest govern es nega a augmentar els ingressos via impostos a les grans fortunes . Aquestes retallades són la base d’un intent de transformació dels serveis públics en negoci privat i dels nostres drets socials constitucionals en simple mercaderia.” Amb excusa de ciris el Govern es vol carregar una sanitat que funciona i és barata (dit pel mateix Govern al Pla de Salut) per enganyar babaus amb suposades eficiències privades. Inacceptable.

Salud convertirá en empresas los hospitales públicos de Lleida y Girona El troceo, que el ICS hará extensivo a toda Cataluña, afecta a decenas de CAPs (…)” El Govern repeteix i repeteix avui que no privatitza, però fa poc el Conseller Boi Ruiz va redefinir aquest terme. Que s’expliquin bé, i responguin a fets contrastats que qüestionen les seves afirmacions. El Govern és fosc i mareja. Inacceptable.

El departament que dirigeix ​​Boi Ruiz és especialment ambiciós en aquest sentit: el pla aspira que els hospitals i ambulatoris disposin de número d’identificació fiscal propi i s’obrin a l’entrada de capital privat mitjançant vies com constituir societats mixtes amb operadors privats o bé participats pels propis professionals, que esdevindrien en una mena d’accionistes d’aquests centres. La prova pilot, per ara, només donarà el primer pas de traspassar la gestió dels centres a la direcció dels hospitals i ambulatoris.(…)”

L’hospital Josep Trueta podria convertir-se l’any vinent en la primera filial de l’Institut Català de la Salut si prospera la proposta que actualment estudia el govern de la Generalitat. D’acord amb aquest pla, el centre es gestionaria de forma totalment autònoma, encara que no deixaria d’estar participat al cent per cent per capital públic. La reorganització seria la punta de llança d’un canvi de model que l’ICS podria fer extensiu a qualsevol dels vuit hospital que integren el grup a partir d’una idea bàsica: l’actual estructura centralitzada, amb un conjunt de quaranta mil treballadors, seria progressivament substituïda per un hòlding empresarial.”

L’Institut Català de la Salut (ICS) posarà en marxa l’any vinent els dos primers projectes demostratius del nou sistema de gestió. Les proves pilot es portaran a terme en un hospital i un grup d’equips d’atenció primària i tindran com a objectiu posar a prova el sistema de “descentralització” i “autonomia de gestió” que impulsa l’ICS a gairebé tots els centres.” Li en diuen descentralització i autonomia, i avui els missatges oficials repeteixen que no, que no, que no hi entrarà capital privat…. curiós, serà això que no privatitzen?

 

Miquel Vilardell, president del Col·legi de Metges de Barcelona, ara.cat

Llegim també que “El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, demana més autonomia i participació dels professionals sanitaris en la presa de decisions que afecten la gestió clínica. En una entrevista als Matins de Tv3, Vilardell ha instat al Govern a donar més marge als professionals: “que ens deixin fer el què sabem fer”, ha dit, a la vegada que s’ha mostrat favorable a la desencentralització dels serveis sanitaris, una mesura que “no” ha de suposar la privatització del sistema públic de salut.(…)” Caldria que Miquel Vilardell ens expliqui si és un avís pel Govern perquè no ens vulgui vendre descentralització-privatització, o si és un avís a la població perquè no ens deixem enganyar més per en Boi Ruiz i el Govern de la Generalitat.

No deja de ser insólito que en Catalunya se defienda la gestión de las mutuas privadas como una muestra de eficiencia y buen hacer cuando en el pasado la Generalitat dedicó importantes recursos al salvamento de gestiones fallidas y fraudulentas (Hospital General de Catalunya, Mutua l’Aliança) y otras importantes instituciones han entrado en barrena (Agrupació Mútua) o han estado salpicadas por importantes casos de corrupción (Mutua Universal). Si de algo puede presumir el sector privado catalán es de fracasos continuados de gestión. (…)”

La CUP de Girona ha alertat que la conversió de l’hospital Josep Trueta de Girona en una entitat filial de l’Institut Català de la Salut en un futur pròxim pot suposar, a la pràctica, “una privatització encoberta de la gestió de l’hospital”.(…)”

Entitats sanitàries desconfien de l’entrada de capital privat a les noves societats filials de l’ICS Un informe elaborat per una plataforma d’usuaris i professionals alerta que el trossejament de l’Institut Català de la Salut (ICS) obre la porta a fórmules de privatització (…)”

Un informe elaborat per una plataforma d’usuaris i professionals alerta que el trossejament de l’Institut Català de la Salut (ICS) obre la porta a fórmules de privatització

Sobre les eficiències a que apel·len Boi Ruiz i Govern: “(…) datos comparativos muy esclarecedores sobre eficiencia de servicios sanitarios públicos y privados. Veremos que son mucho peores los privados y al contrario de lo que se piensa habitualmente, más caros para las arcas públicas. Como decíamos, aplicando estas medidas privatizadoras, la sanidad en general se verá deteriorada, un sector de la población quedará desprovisto de atención sanitaria y el gasto público aumentará, afectando así a la amplia mayoría de la población pero beneficiando a ese 1% tan poderoso. Veamos esas cifras: (…)” indignadasxrecortessanidad.wordpress.com

La doctrina de l’austeritat, també s’ha anat veient clar que duu a un carreró sense sortida, i que només juga a la por, i brut. Doctrina d’austeritat, via cap a la depressió “Alemanya està col·lapsant la recuperació europea i condemnant-la a l’estancament a favor dels interessos particulars de les seves empreses i bancs. Ha imposat la doctrina de l’austeritat, que bloqueja les possibilitats de creixement. (…)” El president Artur Mas parla de lògica i equitat…., bé, caldria que defineixi de quina mena de lògica parla, i sobre la equitat de la càrrega…, està clar que menteix. Els fets d’aquest procés de retallades el desmenteixen dia sí dia també.

 

D’entrada, cal considerar provat que Mas va decidir conscientment canviar el model sanitari. Ho assenyalà molt bé fa uns dies l’Alfons Quintà al Diari de Girona. A partir dels seus articles tornem a tenir avui a mà detalls importants d’aquest procés de les retallades.

Al CAP d'Arbúcies, cartell de "en venda", que varen treure ràpid, per a fer-nos callar?

La veritat sobre la sanitat pública que se’ns vol imposar, la seva realitat clànica, la seva opacitat (per no dir foscor pura) ha quedat palesa en un seguit d’articles – certs, però increïbles – publicats en aquest diari, centrats en la personalitat del president de l’ ICS, Josep Prat i el holding Innova. Partint de Reus no se sap on arriba el seu poder ni la força ( certament immensa) que arriba a tenir.
En qualsevol país més democràtic i, per tant, amb mitjans de comunicació més independents, s’imposaria el criteri de fer els canvis pam a pam, pensant en les seves conseqüències. Abans hi hauria un debat profund en la societat i, per descomptat, en el parlament. Aquí això no va així. Aquesta maldat procedimental arreu faria impensable el degoteig de barbaritats que sobreïxen de la Plaça de Sant Jaume de Barcelona. Subreptíciament i antidemocràticament se’ns vol portar on la immensa majoria de ciutadans no vol anar. Si ara se’ls deixa fer, seran capaços de tot.”

Units ho aturem, fem-ho! Fins quan podrem dir que és inevitable… sense fer plorar?

És obligació ciutadana actuar, obligat per civilització i consciència.

Cartell de es ven al CAP d’Arbúcies. Salut els retira i la plataforma antiretallades denuncia que també els han tret les pancartes de la façana. La plataforma contra les retallades va col·locar uns rètols de venda del CAP, que van ser retirats ràpidament. Tot i la retirada de pancartes i cartells de protesta, que esperen recuperar en breu, va dir Jordi Romero, la Plataforma pel Manteniment de les Urgències Nocturnes al CAP d’Arbúcies de moment no pensa fer cap actuació contra aquests fets però va destacar que “en breu prendrem una decisió que servirà per explicar al poble què ha passat, de moment no volem caure en la provocació”.

Perquè en quedi constància també, 96 nits d’ocupació dels CAPs a la Selva i a la pàgina de l’IAS (Institut d’Assistència Sanitària) encara trobem horari d’urgències les 24h als Caps de Breda i Anglès, per exemple. D’alguns no hi ha ni horari, no sabem què és pitjor……

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: