Skip to content

#UnitspelCAP TV: Exclusiva entrevista amb Artur Mas a Lloret de Mar.

gener 13, 2012

Demà a Lloret de Mar. Per a plantejar-li unes preguntes al President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, sobre les retallades en sanitat, perquè contempli efectes molt dolents d’aquestes retallades, per remarcar els vincles vistos entre aquestes retallades i diverses corrupcions, i per a saber què pensa fer al respecte.

La plataforma UnitspelCAP ja va queixar-se contra el Govern i Mas mobilitzant-se a Sant Hilari aquest estiu. Carles Colomer Diari de GironaRecordem que fa quatyre mesos

Fa quatre mesos de… El 17 de setembre passat varem anar a Sant Hilari Sacalm, i ens va assegurar que el Departament de Salut ens donaria unes dades. Aprofitarem i li farem saber que res, que res, ni de dades, ni de respecte al dret a la informació, ni d’acompliment de les obligacions del Departament.

Les coses han anat endavant, les retallades i també els aclariments, llautons vistos, i les denúncies i posicionaments públics contra aquestes retallades tant fosques.

Així, demà, després de mesos treballant sobre temes sanitaris, la Plataforma Units Pel CAP inaugura el seu canal de televisió: “Units Pel CAP TV” (UpCTV) amb una exclusiva entrevista al president de la Generalitat, Artur Mas. A veure si ho aclarim una mica més.

Lloc: Plaça Pere Torrent · Lloret de Mar

Dia: Dissabte 14 de gener de 2012

Hora: 12h

Li farem aquestes preguntes:

1.- Senyor Artur Mas: les sospites sobre de corrupció no paren de créixer durant els últims dies. Fins i tot l’Oficina Antifrau actua d’ofici. Davant d’aquesta situació de sospita generalitzada sobre càrrecs tan importants com el de president de l’ICS (Institut Català de la Salut) i membres del CSC (Consorci de Salut i Social de Catalunya), té previst aturar les retallades fins que tot plegat s’aclareixi?

Boi Ruiz i Josep Prat en un acte el 25 d'octubre passat. Maria Belmez (ACN)

2.- Un exemple, senyor President: com pot ser que el president de l’ICS, Josep Prat, no faci la declaració de la renda com la resta dels ciutadans? Creu que la seva vessant d’evassor fiscal és compatible amb la tasca com a president de la major institució sanitària del país?

3.- Un altra exemple: tot i que es paguen amb diners públics, els salaris dels alts càrrecs de la CSMS (Corporació de Salut del Maresme i la Selva) segueixen sent un secret. A vostè –que fa poc ha estat a Anglaterra, on per 10 euros destitueixen un ministre- li sembla propi d’un estat democràtic aquesta opacitat o més aviat parlem de ‘república bananera’?

4.- El mitjans de comunicació s’han fet ressò del cas de Ramón Bagó, un home que es contracta a si mateix amb diners públics. Tenint en compte que aquest senyor té la Creu de Sant Jordi, creu que pot acabar igual que Millet?

5.- Senyor Artur Mas: ens podria dir perquè una empresa pública –el CSC (Consorci de Salut i Social de Catalunya)- dona serveis a Codelco, Accions de Mèxic i al govern del Marroc i Albània?

6.- President: tenim casos sobre la taula com el del malalt terminal de càncer de Mataró, a qui se li va negar la morfina i fa pocs dies ens assabentem que una ciutadana que pateix una malaltia degenerativa s’està morint sense atenció. Això ha passat mentre Josep Prat cobrava 300.000 euros l’any i diversos ‘càrrecs de confiança’ a Girona s’emporten a casa 1 milió d’euros. Creu vostè que el seu Govern està prioritzant adequadament els recursos dels ciutadans?

Altres preguntes que podríem fer, si s’hi avé a respondre les preocupacions i problemes que veiem, i no va malament de temps:

– Aquesta setmana hem escoltat el Govern dir al sector turístic que, i tant! que la taxa turística serà per la promoció del turisme. L’afirmació no era molt convençuda, i no va quedar clar si és vera o no, o si més aviat és només recaptació per a eixugar un dèficit, i que també cal que expliquin millor.

Volem saber si la taxa que volen aplicar a les receptes dels medicaments, serà per la sanitat, o és impost superafegit….

I posats en el tema, una altra qüestió que ens intriga: No es va posar molt a corre-cuita aquesta taxa per posar-la als pressupostos? Com permet el govern tanta injustícia fiscal al país? Com és que permet el joc de …taxa universal, quan és senzillament una injustícia més a sumar a les retallades sanitàries i socials? Què respon el Govern a la posició dels farmacèutics de no voler cobrar la taxa? Què respon el Govern a la gent cada dia més i més exclosa i que pateix innecessàriament a la nostra societat? Com és que no recaptem extraordinaris senzillament a qui no li manca res bàsic? Com és que no recaptem el que tenim sobre el paper que és defraudat any rere any per les grans empreses i fortunes?

Fins demà!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: