Skip to content

ES POSA EN MARXA LA INICIATIVA PENAL POPULAR contra responsables de les Retallades sanitàries

gener 23, 2012

Us recomanem llegiu la crònica que llegim a Dempeus sobre la trobada del passat dia 19 per la IPP contra responsables de les retallades sanitàries.

19 de gener de 2012 a l'Ateneu Roig a Gràcia, Barcelona

Crònica d’Antoni Barbarà, secretari de Dempeus

La nova assemblea convocada el passat dia 19 de gener va decidir de forma unànime tirar endavant les accions de denuncia contra els responsables de l’actual situació de retallades socials i en particulars en sanitat.

Aquest és el pronunciament fonamental de les seixanta persones presents l’acte, la gran majoria en representació de diverses entitats i organitzacions d’una valuosa pluralitat.

El company José Luis, coordinador del Grup Promotor, va presentar l’acte i en va fer una primera exposició de l’ordre del dia. Ell mateix, a partir d’unes notes, ens facilitarà un text acta que recollirà succintament. També va co-moderar la trobada i desprès d’una breu descripció de conjuntura que vaig tenir ocasió d’exposar i/o situar, es va donar una ronda d’intervencions que va suposar parlar i escoltar-nos tots i totes les persones presents. (seguir llegint)

Conclou:

“(…) Així doncs, vam fer una pila de coses, moltes i força importants.  Unes línies ja a modus de recopilació o conclusió:

  • Tirem endavant la IPP, segons el procediment necessari (i naturalment reservat pel moment). Que serà Dempeus com organització qui encapçalarà la llista d’entitats i persones que els subscriguin. Unanimitat i aclamació !
  • Que segueixen endavant els Grups Impulsor i de Treball amb les seves funcions específiques: documentació, extensió, tècnic, i organitzatiu- logístic. Aquests grups treballen de forma autònoma i conflueixen i rendeixen comptes a les assemblees. Son oberts i tenim dues llistes de correus, una per adhesions a l’ Iniciativa global, l’altre per al Grup d’impuls i treball.
  • Seguim eixamplant contactes i informacions. Ens posem a la creació de web/Bloc i perfils propis com Twitter i/o Facebook
  • Redactarem un petit document, a partir d’un esborrany, que entre tots i totes esmenarem, aportarem i enriquirem, fins a confeccionar una mena de decàleg: 10 punts clars i entenedors que expliquin el què i el perquè de la nostra IPP.
  • Ens posem més deures: anar configurant un Gran ACTE  PÚBLIC el proper dia 10 de març, encara per determinar, on fer visible i notòria la nostra acció i cridar a la recollida de suports i signatures de tota la ciutadania.

Ja ho teniu: …hem passat a la reacció, la defensa mitjançant l’ofensiva.
Sense eufemismes, en direm de les “retallades”, agressions, negació de drets,  actes delictius, i parlarem de corrupció, malfactors, prevaricadors, desgoverns. Reafirmem la decisió de que es compleixin les lleis, les “seves pròpies lleis”, i farem del dret a la justícia un dret real i exercit, i un instrument per garantir tots els altres drets,…
Exigirem responsabilitats als irresponsables…  aprofundirem en la denúncia d’haver traspassat la línia roja de la legalitat i per suposat de l’ètica i l’ impunitat, i entrant “més que presumptament” en el camp del delicte.
Es hora de traspassar-los la por de la ciutadania, a ells… No ens resignem ni ens rendim… ens rebel·lem i ens plantem drets i dempeus.
Per acabar una frase recollida literalment del Carlos J. Villarejo: “Este es una acto de cultura cívica contra la corrupción”

Salut !!!”

Des d’UnitspelCAP volem remarcar el què es va parlar sobre la necessitat d’unió. Tothom tenim clar que cal fer contacte entre els qui defensem coses tant bàsiques, que és precisament això el que  ho facilita, i que ens hem d’unir també en l’acció. La IPP és una acció que aplega moltes entitats i persones, i mentre pren forma implicarà a més, segur.

Acció conjunta, imaginem que tots els qui defensem els drets i responsabilitats, donéssim ara, posem com exemple, un cop al terra. Ressonaria el món,  tremolaria l’estat, s’escoltaria arreu del país, i s’aturaria també de cop aquesta política de retallades i atacs a drets, s’aturaria aquesta política d’abusos de poder, econòmics, mediàtis. És la idea dels  #tallscontraretallades, és la idea i propòsit de moltes iniciatives amb les que a uns i altres llocs hem anat fent camí.  Ens trobem, concretem i actuem. Fabulós!

És clar també que hi ha diversos fronts, i també problemes a molts àmbits. Però sembla que entenem, i també es va veient clar, que davant problemes similars en esquema, si en fem visible un, els altres també guanyen en claredats i llums. Així com passa si en solucionem un, els altres també se’n beneficien de l’aconseguit.

Bé, fins aquí hem arribat, i cada dia és més clar, com recull l’Albano Dante (salut, Breda!): Iniciativa Penal Popular: “Es hora de que sea el Gobierno quien tenga miedo de los ciudadanos”

“Hay que enjuiciar a los responsables del desastre sanitario”

Se pone en marcha una Iniciativa Penal Popular contra los responsables de los recortes en Cataluña

No son Guy Fawkes ni Thomas Jefferson pero tienen claro que son los gobernantes los que deben temer a los ciudadanos y no al revés” Por eso, un grupo de ciudadanos ha decidido llevar a los responsables de los recortes ante la justicia. Éste es el objetivo de la Iniciativa Penal Popular (IPP) aprobada en asamblea y que se presentará en un gran acto en Barcelona el próximo 10 de marzo. (…)”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: