Vés al contingut

Amenaçats per les #retallades corruptes. Resposta: informació, comunicació i IPP

gener 21, 2012

Aquesta setmana ha hagut més conseqüències i fruits de les mobilitzacions, de la informació, i de la consciència general de que ja no es pot dissimular el tuf que fan les retallades socials, venudes sense vergonya com a mesures d’ajust….., necessàries, salvaments…, però curiosament vinculades a negocis i tal i qual, i a polítiques que espanten!

És una dita, quedi clar. Que per molt que s’intenti d’espantar els contraris a les retallades socials, no ho han aconseguit ni ho aconseguiran. S’ha vist bé també això, oi? Com es va comentar en la trobada per la IPP contra els responsables de les retallades en sanitat, la por que ens han volgut imprimir a nosaltres, ha de ser dirigida cap als qui estan fent les coses malament des del poder. En marxa una IPP: acció penal popular contra els que estan desbaratant la sanitat al nostre pais i retallant els nostres drets. També tenim notícia de: Esclat social sense precedents al País Valencià contra les retallades de la Generalitat. I són tant diàries les manifestacions i accions (a Ensenyament, els bombers, els Mossos, altres serveis públics, col·lectius), així com les notícies de dimissions, com ara:

Dimite un concejal de Reus que vendía sus productos al hospital municipal -Jofré (CiU) es dueño de una proveedora del centro sanitario que gestionaba como concejal -El edil era el segundo de Prat, que también ha dejado el cargo por incompatibilidad”

Senyores i senyors que voldrien fer veure que no passa res, o que no hi ha res a fer, o aquells que canteu que tot està escrit i dat i beneït des de l’inici dels temps….., Heu de saber que es va destapant l’embolic al voltant de les retallades i la sanitat, i que com sembla calc d’altres àmbits, la visibilitat ajudarà arreu, segur.

Boi Ruiz i Josep Prat en un acte el 25 d'octubre passat. Maria Belmez (ACN)

#retallades Informació i L’IMMENS ABAST POLÍTIC POTENCIAL DE LA DENÚNCIA CONTRA PRAT

Els hospitals d’INNOVA no retallen, sinó que augmenten l’activitat

El president de l´ICS cobrava 280.000 euros anuals del holding Innova de Reus

Es va destapant i sobre un altre cas, va un ens públic en concret que es posa a amenaçar directament i ben ràpid. Ho fa contra informació contrastada, valoracions i opinions rigoroses. Ho tenen molt fàcil, que responguin, que donin les dades demanades, que es veurà més clar encara. No responen, i el president Mas diu que tot és correcte, vaja. És aquest el model de govern que volem? És aquest el model de sanitat, o de gestió de lo públic en general, que volem? Fosc, opac, fals, i amb jocs giratoris inacceptables? No!

Entenem que tanta agilitat en dimissions i amenaces deu ser desesper perquè s’ha fet prou present que la gent no volem aquests jocs bruts, robatoris ni atacs a drets i respectes fonamentals, que ho expressem prou clar, i que es generalitza. Bona cosa, però la resposta de la Corporació és lamentable en tot cas, clar. És un atac a la informació i comunicació, entre altres. Que respongui, que abandoni la opacitat i foscors alimentades!

La direcció de la Corporació de Salut Maresme i La Selva amenaça amb “actuar amb totes les seves possibilitats” contra el cafèambllet · L’amenaça es suma la que va fer el Consorci de Salut i Social contra el diari El País

No es pot acceptar l’amenaça de la CSMS, diu: La direcció -sota la tutela dels alcaldes de Blanes, Calella i Lloret- “actuarà amb totes les seves possibilitats” a qui “posi en entredit” la seva feina. (diu en un comunicat intern).

Per què no responen? Tenen l’obligació, i la invisibilitat dels jocs de la porta giratòria privat/públic i dels valls i acumulacions de càrrecs i tal…., s’han acabat, no?

Ja ho veiem, però davant amenaces com aquestes, la rèplica és més informació i comunicació. La resposta d’Albano Dante, no us la perdeu, desmunta molt bé la pretensió de la Corporació de seguir amagant-se en silencis…. Conclou així:

“(…) Com a director de la publicació cafèambllet, estic disposat a córrer el risc d’enfrontar-me a aquesta amenaça i, per això, continuarem demanant dades i exigint la transparència imprescindible en un sistema que es vol considerar democràtic. Mentre continuïn els secrets entorn als diners públics, continuarem preguntant.

19 de gener

Avui també, seguint el fil  del que ens explica ALFONS QUINTÀ Si a la sectorial de sanitat de CDC hi hagués una votació secreta sobre si continuar les retallades sanitàries o bé tornar al punt de partida, crec que un vuitanta per cent dels que en som membres votaria contra les retallades“. M’ho diu un membre d’aquella sectorial, que aplega un miler de militants i simpatitzants de CDC, molts d’ells metges o amb càrrecs en el sistema sanitari català.
La font és un metge de CDC molt qualificat, amb una fiabilitat personal impecable. Tanmateix, cerco confirmar el criteri citat, parlant amb dos altres membres d’aquell col·lectiu intern de CDC. La coincidència d’opinions resulta ser absoluta. (…)”

Ja ho veiem, del conte aquell de les urnes com a avaladores de les retallades… en què queda? Quintà ens parla de la sectorial de sanitat de CDC, quina seria la proporció? Més del 80% si estem ben informats com aquesta gent, segur. Tinguem present també, per exemple, i el món és molt gran, la extraordinària història de Raed Arafat, un metge palestí que va fundar a Romania un sistema d’emergències mèdiques al seu propi cotxe i va arribar a subsecretari de Salut. Des del seu càrrec, lluny de aferrar-se al poder, va dir prou i gràcies a la seva integritat, Romania i els seus ciutadans han aconseguit aturar el procés de privatització que volia portar a terme el govern del país. Una història digna de conèixer-se! Click aquí

Repetim les preguntes que varem fer a Artur Mas a Lloret el passar dia 14: #unitspelCAP Aturem les #retallades corruptes

Ho aturarem, si no parem i ens unim ho aturem. Dempeus i units!

Sí senyor! “Agafin seient, portin crispetes perquè l’espectacle serà per recordar. I amenaça amb emportar-se pel davant el Govern d’Artur Mas.(…)”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: