Vés al contingut

#Op3mesos Del 12 de setembre al 12 de desembre #unitspelCAP

Desembre 14, 2011

Fa tres mesos, des de Breda, la Marta Sibina ens explica que comença la lluita pel manteniment de les urgències nocturnes als pobles de La Selva:

Una de les coses més importants que juga a favor dels tancaments és la coordinació que s’està teixint amb les diferents assemblees de La Selva Interior. El contacte amb Hostalric, Anglès, Sant Hilari, Arbúcies, Sils i Vidreres és constant. Això ens permet coordinar accions de comunicació i propostes d’acció. No és res nou però mai està demés recordar-ho: la unió fa la força. (…)

Fa tres mesos, la primera nit en que tancaven les urgències de nit als CAPs de la Selva, el 12 de setembre de 2011 des d’Hostalric anotàvem:en poc més d’una hora a La Selva Interior ens tanquem als nostres CAPs, que volen tancar aquesta mateixa nit!!!”

A Girona, davant la Delegació del Govern, 12 de desembre de 2011

Fa tres mesos des de Sant Hilari Sacalm explicàvem:Ens concentrem a les vuit del vespre davant del CAP. Som unes 200 persones. Hi ha ambient d’incertesa, avui comencem l’ocupació i no sabem quina serà la reacció de les forces del ordre. A 3/4 de 9 accedim a les instal·lacions del CAP amb els municipals presents i sense cap acció en contra per part d’ells. (…)”

Fa tres mesos des de Moviment Ter-Brugent també anotàvem:Parlem de gestió dels impostos, de drets bàsics i de justícia, li diem al conseller. En aquest cas com a resposta al que ha dit sobre que una atenció infinita és insostenible, o impossible, alguna cosa així. De cap manera no estem demanant l’infinit, ni protestem perquè prenen mesures “impopulars”, estem defensant la sanitat pública de la mà el dret a la informació, entre altres coses. I ara concretament defensem uns punts d’atenció continuada que, entenem que per simple geografia, són necessaris.

Esperem que Salut ens escolti, als moviments socials, a les persones, als professionals, als economistes, i a prou gent que s’ha pronunciat i ha posat sobre la taula bones raons contra les retallades sanitàries. (…)”

Aquest dilluns varem anar davant la Delegació del Govern de Girona Per remarcar clara la data, els fets, les responsabilitats, i deixar dit que la defensa continuarà. #unitspelCAP

12 de desembre de 2011, després de 92 nits, algunes notícies de l’Op3mesos:

Entitats contràries a les retallades volen emprendre accions legals contra el Govern

“Girona (ACN).- Entitats contràries als reajustaments pressupostaris de la Generalitat exploraran les vies disponibles per emprendre accions legals contra el Govern, per denunciar “la injustícia i la presumpta il·legalitat de les retallades”, segons ha explicat aquest dilluns un dels portaveus d’UnitspelCAP a la Selva, Jordi Romero. Una quinzena de representants d’aquesta plataforma a la comarca s’han concentrat aquest dilluns davant la seu de la Generalitat a Girona per anunciar aquesta i altres accions que emprendran, tot coincidint amb els tres mesos de tancament a la nit dels CAP de la Selva. UnitspelCAP continuarà ocupant indefinidament els ambulatoris a les nits, segons han avançat. ” acn.cat àudio

UnitspelCAP i «indignats» volen portar el Govern als jutjats

E.BATLLE La plataforma ciutadana UnitspelCAP, que es troba ocupant centres d’atenció primària (CAP) de la Selva interior des de fa tres mesos va fer balanç ahir a Girona de les accions festes fins ara contra les retallades en Salut per part de la Generalitat. I va anunciar que el seu moviment juntament amb altres de Catalunya volen emprendre accions legals per portar als jutjats el Govern català per “la injustícia i la presumpta il·legalitat de les retallades”. (…)” diaridegirona.cat

A punt #unitspelCAP operació 3 mesos

““L’agressió que du a terme el govern català no es pot convertir en una cosa normal”, va manifestar ahir Albano Dante, un dels portaveus de la plataforma, que va qualificar de “cop d’estat sanitari” el que havien fet les autoritats sanitàries del país. (…)” elpuntavui.cat

“UnitspelCap” i diversos col·lectius impulsaran una Iniciativa Penal Popular contra el Govern

“Durant aquests mesos han pogut conèixer fets, dades, situacions i casos realment esfereïdors, i considera que “qui els hagi provocat, defensat o encobert ha de retre comptes davant la justícia”

La plataforma considera que si són retallades per manca de diners, “és clar que hi ha altres llocs on es pot minvar despesa o tenir més ingressos (frau fiscal, espoli fiscal, rendes altes i impostos, despeses no vitals, …).”  I es presgunta, “I que no és un canvi de model, amb les accions i informacions a l’abast, sembla que ara tampoc no s’ho empassa ningú, oi?” (…)” llibertat.cat

Albano Dante explica què hem aconsseguit

La comarca de La Selva no es rendeix

“La plataforma ciutadana Units pel CAP, de la Selva interior, va expressar ahir, amb una concentració davant de la seu de la Generalitat, la seva predisposició a seguir lluitant contra el tancament dels CAP a les nits després de tres mesos d’accions reivindicatives. (…)” dempeusperlasalut.wordpress.com

Malgrat manipulacions i mentides i mentides del Govern i responsables de les retallades socials, …, les coses estan força clares, aquí i arreu.

…. les retallades sanitàries. En aquestes hi ha de tot: radicalisme, opacitat, irresponsabilitat, rigidesa, debilitat argumental i sobretot insensibilitat.

Avui tenim més notícies sobre el procés de privatització de la sanitat pública: Salud convertirá en empresas los hospitales públicos de Lleida y Girona

El troceo del Instituto Catalán de la Salud (ICS) en una serie de pequeñas empresas públicas empezará el próximo año en los centros sanitarios de Girona y Lleida, detallaron ayer fuentes del Departamento de Salud sobre la prueba piloto de este nuevo plan.  (…)” ccaa.elpais.com

No ho podem permetre. Com hem volgut remarcar aquest dia a Girona: Cal considerar provat que el Govern va decidir conscientment canviar el model sanitari, encara que afirmi el contrari. S’ha anat veient clar que les retallades en sanitat serveixen posen la gent i alguns drets bàsics al servei de l’economia i dels interessos privats, i que no s’està governant pel bé comú.

Sobre el responsable a l’Institut Català de la Salut, per qui no ho conegui encara: Ara Reus, una escissió de CDC, ha demanat la dimissió de Prat com a gerent d’Innova,…, Qui és el director de l’ICS Josep Prat?

A més del procés opac, ple de trampes que no podem permetre a un govern decent i una societat digna, siguem conscients que hi ha alternatives, i que és prou sabut que les retallades socials només duen a patiment i recessió. Si el problema fos la crisi econòmica, la solució és contrària. Si el problema, com bé ho sembla, és una crisi més àmplia que toca també valors, justícia, drets, humanitat, entre altres fonaments socials, esperem que guanyin els drets, la justícia, la consciència i la humanitat! Units ho podem fer, ho hem de fer.

Hi ha alternativa hi ha alternatives, s’han presentat propostes concretes dels diferents àmbits de les retallades socials, al nostre Parlament s’han presentat també propostes de nova fiscalitat, propostes per una fiscalitat progressiva justa, però el Govern català tria les retallades socials. Tot i saber que és un atac a drets i fonaments de la societat, tot i saber que és un carreró sense sortida. Ho hem d’aturar.

És prou clar també és que … No serà amb indults a banquers condemnats en ferm com …. Al contrari, cabria emprendre una acció legal seriosa i estructurada contra els responsables de l’estafa piramidal anomenada crisi que ha buidat les butxaques, les esperances i el futur de desenes de milions de famílies europees. Com ja va advertir Thomas Jefferson, el poble que permet que els bancs controlin la seva moneda i la seva vida, serà desposseït primer amb la inflació, seguida de la recessió.

No pararem, aquest dilluns hem volgut deixar dites i clares algunes coses, entre elles que el que cal aturar són aquestes retallades, si cada un ajudem en el què podem segur que aconseguim una societat digna i més justa. És un principi, ho podem fer, ho hem de fer, i és bo per la salut!

Com dèiem a la conclusió d’aquest acte, repetim: Defensem els drets a la salut, la informació i el control democràtic de decisions de pes com aquest reordenament…… sanitari i de retallades socials. Esperem que per a nosaltres i qui ens heu escoltat, hagin quedat entesos i clars els punts que hem volgut remarcar. Moltes gràcies, i endavant!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: