Vés al contingut

Mas vol accelerar la destrucció de la #sanitat pública.Unim-nos i aturem-lo!

gener 24, 2012

A Lloret de Mar, 14 de gener de 2012

La Generalitat avala a Prat al frente del ICS tras la denuncia ante la AN

“El portavoz del Govern, Francesc Homs, ha asegurado este martes que se ha cumplido “escrupulosamente” la ley en el nombramiento de Josep Prat al frente de la presidencia del Instituto Catalán de la Salud (ICS), denunciado por la Candidatura de Unitat Popular (CUP) ante la Fiscalía de la Audiencia Nacional por supuesta “prevaricación” e incompatibilidad de cargos.

En rueda de prensa tras el Consell Executiu, Homs ha mostrado su “convencimiento de que se ha respetado escrupulosamente el principio de legalidad y se ha cummplido la ley” en el nombramiento de Prat.

El portavoz se ha mostrado a la espera de las actuaciones que pueda realizar la Fiscalía, y ha asegurado que el Ejecutivo atenderá sus consecuencias, aunque ha mostrado el convencimiento del Govern sobre que “se ha cumplido toda la ley” de compatibilidad de cargos públicos. (…)”

Com bé assenyalal’Editorial al Diari de Girona avui: EL CERCLE TANCAT DE LA GESTIÓ SANITÀRIA A CATALUNYA

Privat-públic-privat…, portes giratòries…. la llista de casos és extensa… “(…) No discutirem la professionalitat i els coneixements d’aquests professionals, però l’accés a la gestió sanitària a Catalunya (pública i privada concertada) és un cercle tan tancat que difícilment hi tenen cabuda altres directius. Les persones es van alternant d’un sector a l’altre. És el més semblant a l’endogàmia. El mateix Boi Ruiz, abans de ser nomenat conseller per Artur Mas, era el president de la privada Unió Catalana d’Hospitals. Quan el tripartit va entrar al Govern el desembre de 2003, la majoria dels càrrecs públics dels governs de CiU van passar al sector privat, mentre el PSC es nodria de directius amb experiència en la privada.

Bagó continua sent el paradigma del món de negocis sanitaris lligat a CDC

Tot és legal, per descomptat, a menys que de l’Oficina Antifrau es digui el contrari, ara que ha decidit investigar la presumpta incompatibilitat del president de l’ICS, Josep Prat, i la del conseller del Consorci de Salut i Social, Ramon Bagó, després de les informacions publicades en les darreres setmanes pel Diari de Girona i arran d’una denúncia de la CUP de Reus a la Fiscalia Anticorrupció. Es dóna el cas, tanmateix, que darrere una part de les proveïdores hi havia als càrrecs públics i persones properes a CDC, com el mateix Ramon Bagó. Gestionar la sanitat, tant pel que suposa per als ciutadans com per la quantitat de contractes i de diners que mou, exigeix la màxima transparència. L’opacitat ha passat a la història.”

El portaveu del Govern, Francesc Homs

Ep! Homs És el mateix que va donar 240 milions a una empresa privada sense preguntar res!!!! 11.04.202: Homs y Rius admiten haber dado 240 millones de euros a L’Aliança sin conocer sus cuentas

Josep Prat, és el mateix que havia aparegut i desaparegut de Reus per……, com recull avui l’Alfons Quintà: Demostrada la pèrdua d’activitat sanitària i un preocupant passat de Prat

“(…) Podria donar moltes més dades assolides directament de diversos hospitals. Però hi ha altres temes urgents. Un ells és l’acord que hauria pres la setmana passada l’Institut Català de Salut, imposat pel seu president, Josep Prat, sense que consti cap informe intern favorable, a favor de que empreses de salut privades efectuïn intervencions quirúrgiques en centres públics. El que estigui fart d’estar, potser en perill de la seva vida, en una llista d’espera, ho pot resoldre pagant, en un centre que tot ell – inclosos equipaments caríssims – ha estat pagat per tots.
En cròniques anteriors ja vaig exposar que Artur Mas coneixia molt bé tota la trajectòria de Prat a Reus. Ara Mas creu que Prat té data de caducitat, si, com sembla, finalment el poder judicial obra en funció de la denuncia presentada a l’Audiència Nacional. Mas sap que ningú més acceptaria fer el paper que du a terme Prat, o fer-ho amb la brutalitat avui exposada. Per això, Mas vol accelerar la destrucció de l’ ICS. Ja es veu. (…)”

I nosaltres ho hem d’aturar i exigir-ne responsabilitats. Recordem que està en marxa la Iniciativa Penal Popular contra els responsables. Avui llegim notícia que els metges es plantegen prendre accions judicials també contra els responsables de les retallades sanitàries. Unim-nos tots, i aturem-ho!

No comments yet

Deixa un comentari