Vés al contingut

Comissió de Salut: El VÍDEO de la vergonya i el desastre públic.

Octubre 27, 2011

Ahir, unitspelCAp varem anar al Parlament, a la Comissió de Salut, on el Conseller Boi Ruiz es suposa havia de retre comptes sobre causes i efectes de les retallades en sanitat. Es suposa, però no ho va fer, considerant que no va fer més que repetir agraïments, repetir que calia fer-ho, repetir que tot va molt bé és collonut i la gent estem molt contents. No va retre comptes, per molt que també ho repetís i repetís. L’estudi presentat no explica gaire la situació, ni per dates de referència ni per continguts, i tampoc no avala la política, com ho pretenen sostenir els interessats. Boi Ruiz va repetir i repetir que hi ha ciutadans i professionals als que agraeix 50 vegades que l’hagin ajudat a arribar fins aquí……vaja.

Llàstima, millor seria que hagués hagut de fer agraïments a qui aturés tanta bestiesa que ha fet, dit, i decidit per acció o per omissió. Millor hagés estat que ningú no estès disposat a ajudar a un Departament ni a un Govern que menteix, enganya, i abusa a moltes bandes per a poder fer les seves polítiques de retallades socials. Millor hagués estat que el Conseller deixés de menysprear d’una vegada els ciutadans i professionals que hem intentat que no hi arribés.

Un desastre, sí, d’acord amb el què anota l’Àngels Martínez Castells:

Boi Ruiz, ni gurú, ni teórico de la sanidad… sólo desastre público.

“Ayer, al oír chapotear al señor Ruiz en la Comissió de Salut del Parlament, me vino a la memoria otro escrito de mayor altura y en el cual, en base a los Fundamentos científicos de las intervenciones aportados por la Comisión sobre Determinantes Sociales de la Salud de la OMS sobre la responsabilidad del mercado en la salud, podemos leer: “La salud no es un producto comercial. Se trata de un derecho y de un deber del sector público. (…)”

Per altra banda, les propostes en defensa de la sanitat pública (moltes gràcies a ICV-EUiA i a ERC per presentar-les) no varen prosperar. El Conseller Boi Ruiz i equip segueixen negant fets, i enganyant la realitat i previsions. Cal assenyalar que segueix sent una simple qüestió de poder, i en aquest cas d’un abús perquè parlem de drets bàsics.

Una qüestió d’abús de poder, i de més classes abusos, com ara els verbals, perquè el debat no permetria ni una suau anàlisi de lògica, sentit o mínim contacte amb la realitat que vivim la gent (que deu ser la més interessant a atendre, no?) A què serveix la “realitat” que es munten amb suposats estudis de situació, autocomplaences al saló de debat….,  o amb el recull de queixes a l’atenció sanitària? El que sostenen el Conseller i defensors de l’èxit de les retallades en sanitat no s’aguanta ni amb pinces. No suporta un mínim contrast amb la realitat, l’actual i la previsible amb rigor.

Trobareu els detalls de la sessió recollits per l’Assemblea de Breda: El VÍDEO de la vergonya: CiU i PP s’alien al Parlament per mantenir tancat el CAP de Breda

“Des d’Assemblea Breda: Ahir, dimecres 26 d’octubre va tenir lloc al Parlament de Catalunya l’escenificació de l’aliança de CiU i el PP en contra de la sanitat pública, i més concretament, en contra del CAP de Breda, Hostalric i Anglès (en la proposta de maig, i ampliat a la resta de CAPs on s’han suprimit les urgències de nit a la Selva interior).

A la sessió on va haver una representació de la gent que des de fa 46 dies ens tanquem als CAP es van sentir elogis al tancament per part de diversos grups. A continuació us posem els vídeos recollits pel Canal Parlament sobre el debat. Cal que els mireu i cal que feu difusió… els que han votat contra la nostra sanitat no volen que això se sàpiga. Per això, cal veure aquests vídeos, comentar-los i compartir-los.

Els hem baixat de la web del Parlament i els hem pujat a Youtube per fer més senzilla la difusió. Sobretot: DONEU DIFUSIÓ!!! Que tothom vegi com es carreguen els nostres drets!

Els vídeos de la vergonya

1.- Joan Boada presenta la moció. 35.000 afectats… En Boada explica com a Arbúcies dónen medecina a un pàrquing o un barracot… la història del taxista que viu a un hotel… o com a Breda un noi va restar inconcient durant 45 minuts esperant atenció… INCREÏBLE! Atenció: al minut 2:20 en Boada diu: “A algú li pot fer gràcia però aquesta és la realitat” en referència a les constants burles i somriures de les diputades de CiU davant els fets explicats… els que vam estar a la sala vam poder veure l’absolut despreci i manca de serietat es prenia el debat per part de les diputades de CiU. Una autèntica vergonya, quan del que s’està parlant és de la salut de molta i molta gent…

2.- Contesta CiU… La senyora Begonya Montalbán… dóna la benvinguda als veïns de La Selva que vam assistir. Després d’això comencen les tonteries…  i qualifica la descripció dels casos que ja ens estem trobant a La Selva com a “cínica”… senyora Montalbán… si per vostè són cinisme els nostres problemes,  dimiteixi i deixi lloc a algú a qui li imprtin les persones!

3.- El diputat Sabaté (PSC) diu que també té una altra proposta de resolució…

4.- Aquí comença la feina del que ha estat descrit com el “tripartit de dretes”. Eva García del PP, ens dóna la benvinguda…i fa el seu discurs…. admet que les ‘reformes’ s’han fet de manera improvisada… però després votarà per poder tancar el CAP de Breda…

5.- La diputada Carme Capdevila -que també és veïna de Sant Hilari- li respon a la diputada del PP i denúncia el tríptic amb el mapa erroni.

per seguir llegint

Fem força junts!!!!


2 comentaris leave one →
  1. Jaume permalink
    Octubre 29, 2011 9:58 pm

    Aixó nomès evidencía que estem “dirigits”,que no gestionats, com hauría de ser, per una colla de brètols inutils amb unes bones rendes mensuals per a les seves butxaques,evidentment a costa dels nostres impostos i que demostren el cinisme,la irresponsabilitat la prepotencia i el despreci als drets basics de les persones.Fiqueu-vos al cap,Som els ciutadans els que manem,aquets desgraciats,son els nostres gestors i prou.I si nosaltres diem que la sanitat no es toca,NO ES TOCA.I si no ho entenen,fotem-los fora perque ells no marxaran mai xq estan ben agafats a la moma.

Trackbacks

  1. #unitspelCAP endavant, 5 de novembre a Girona, i en marxa el 3er #tallscontraretallades «

Deixa un comentari